Düsseldorf on Saksan länsilaidalla sijaitseva kulttuurin ja historian keskus. Kaupunki on koostunut pienistä kylistä, joten sen kokee parhaiten, jos pääsee liikkumaan autolla. Upeita nähtävyyksiä on sekä Reinin varrella että kaupungin pohjoisosassa. Düsseldorfissa voi viettää ostoslomaa Köningsallee-ostoskadulla ja vanhassa kaupungissa. Historian ystävät taas innostuvat Kaiserswerthistä ja sen barokkitaloista. Lasten kanssa matkustaessa on ehdottomasti piipahdettava Aquazoo Löbbecke -museossa ihastelemassa yli sataa akvaariota ja terraariota. Jos nälkä yllättää, Düsseldorf tarjoaa pilkahduksia sekä saksalaisesta että kansainvälisestä keittiöstä. Dorfstube tarjoaa autenttista saksalaista ruokaa. Myös esimerkiksi japanilaisen keittiön ystäviä hemmotellaan, sillä Düsseldorfissa on suuri japanilaisperäinen yhteisö.

Usein matkustellessa jää hampaankoloon se, ettei kaikkea ehdi näkemään välimatkojen takia. Monet autovuokraamot ovat kuitenkin vastanneet tähän haasteeseen, ja auton saakin kätevästi suoraan lentokentältä tai juna-asemalta. Esimerkiksi Sixt-vuokrafirmalla on useampi toimipiste ympäri Düsseldorfia. Sixt on tunnettu kansainvälinen yritys, jolta on mahdollista saada tavallisimmat lisäpalvelut, kuten lastenistuimen, lisäkuljettajaoikeuden sekä lisävakuutukset, kuten esimerkiksi matkanjatkumisturvan. Jos haluaa kokeilla saksalaista vuokra-autofirmaa monikansallisen yrityksen sijaan, kannattaa valita Mietwagen. Kohtuullisen mukavan auton voi saada esimerkiksi alle 20 euron päivähintaan. Jos matkustaa isommalla joukolla tai lasten kanssa, vuokrahinta tulee edullisemmaksi kuin bussi- tai metroliput kaikille.

Nähtävyyksiä päivämatkan päässä

Düsseldorf sijaitsee ihanteellisesti mukavan ajomatkan päässä useista mahtavista kohteista. Kölnin tuomiokirkkoa pääsee ihailemaan alle tunnissa. Sen nykyinen rakennus on peräisin 1880-luvulta, mutta samalla paikalla on sijainnut kirkko ainakin 500-luvulta lähtien. Goottilaistyylisen kirkon tornit kohoavat yli 150 metrin korkeuteen, ja noin sadan metrin korkeudessa sijaitsevalle näköalatasanteelle voi kiivetä katselemaan kaupungin maisemia. Jos haluaa pidemmälle automatkalle Saksan halki, voi lähteä ihailemaan Reinin laaksoa tai matkata vaikka reilun kolmen tunnin päähän Baden-Badenin kylpyläkaupunkiin. Samalla reissulla voi ihailla Saksan upeita maisemia ja pysähtyä vierailemaan jossain sen useista vanhoista linnoista.

Myös toisiin Euroopan maihin tutustuminen hoituu helposti Düsseldorfista käsin. Alankomaiden ja Belgian rajalle matkaa on autolla vain alle tunti, ja Amsterdamiin tai Brysseliinkin ajaa reilussa kahdessa tunnissa. Tämä tekee myös näistä Euroopan suosituista matkakohteista houkuttelevia päiväretkivaihtoehtoja. Amsterdamissa voi tutustua vaikka vanhaan kaupunkiin, Anne Frankin kotiin tai joihinkin Euroopan suosituimmista museoista. Oluen ystävät voivat piipahtaa Heineken Experiencen interaktiiviseen olutmuseoon tutustumaan maailman suosituimpiin merkkeihin kuuluvan oluen historiaan. Belgia tunnetaan koko maailmassa Brysselissä sijaitsevasta EU:n päämajasta, mutta muutakin nähtävää toki löytyy. Etenkin museoista pitäville kaupungissa riittää nähtävää, ja tiedemuseot sekä pienoiskokoinen Eurooppa kiinnostavat lapsiperheitä.

Autolla helposti futisfanin suosikkipeleihin

Urheilun ja etenkin jalkapallon ystäville Düsseldorfin lähiseudut tarjoavat paljon koettavaa. Bundesliigan pelit kiinnostavat suomalaisia jalkapallofaneja lähes yhtä paljon kuin Valioliigankin pelit. Mielenkiintoisia pelikaupunkeja on varsin lyhyiden automatkojen päässä. Kaupungin oma joukkue Fortuna Düsseldorf pelaa kotipelinsä vuonna 2004 valmistuneella Merkur Spiel-Arenalla. Kenttä sijaitsee reilun viiden kilometrin etäisyydellä lentokentältä sekä noin kymmenen kilometrin päässä Düsseldorfin keskustasta. Bayer 04 Leverkusenin peliä katsomaan on Düsseldorfista matkaa vain noin 40 kilometriä. Leverkusen on hieman Jyväskylää suurempi kaupunki, joka herää henkiin, kun yli 22000 katsojaa vetävä stadion täyttyy jalkapallofaneista ympäri Eurooppaa.

Dortmundin suurkaupunkiin on matkaa Düsseldorfista 70 kilometriä. Borussia Dortmundin pelejä kannattaa käydä vilkaisemassa. Kyseessä on yksi parhaiten menestyneitä Bundesliigan joukkueita, ja se on voittanut sarjan mestaruuden kahdeksan kertaa, viimeksi vuonna 2012. Kölnin miljoonakaupungissa pelaa suosittu jalkapallojoukkue FC Köln. Kölniin Düsseldorfista on matkaa vain alle 50 kilometriä, joten joukkueen pelejä pääsee seuraamaan helposti. Reissut Kölniin ja muihinkin jalkapallokaupunkeihin taittuvat näppärästi vuokra-autolla, ja keskuspaikkana Düsseldorf on ihanteellinen. Futismatkaan lähtemistä kannattaa suunnitella jo ajoissa. Paikan päällä lippujen hankkimisen kanssa on auttamattomasti myöhässä, sillä parhaisiin peleihin liput myydään heti pelipäivien varmistumisen jälkeen.

Hauskaa Saksan-matkaa!

Olitpa sitten lähdössä viikon kaupunkimatkalle tai pidemmäksi ajaksi tutustumaan Eurooppaan, on Düsseldorf oiva matkakohde. Tässä kaupungissa riittää nähtävää ja koettavaa, mutta Düsseldorfista on helppo lähteä myös erilaisille retkille muualle Saksaan tai ympäröiviin Euroopan maihin. Auton vuokraaminen on helppoa, ja vuokra-autolla pääsee helposti kulkemaan. Kannattaa kuitenkin muistaa muutamia asioita, ennen kuin allekirjoittaa vuokrasopimuksen. Sellaisia asioita, joita ei tule ajatelleeksi, on esimerkiksi kuljettajasta sopiminen. Vuokra-autoa kun saavat kuljettaa vain ne henkilöt, jotka sopimukseen on kirjattu. Kun sovituista seikoista on varma, on matkustaminenkin mukavaa ja lähiympäristöön tutustuminen omatoimisesti voi alkaa.