Läntisen Norjan pääkaupunki, Bergen, saattaa olla tunnettu maan sateisimpana kaupunkina, mutta tämä kaunis kaupunki on myös yksi maan suosituimmista turistikohteista. Bergen on 275 000 asukkaallaan Norjan toiseksi suurin kaupunki ja se on ollut myös suuressa roolissa Norjan historiassa, kuin myös tänä päivänä. Turistina pääsee nauttimaan Bergenin mahtavasta luonnosta ja luonnon nähtävyyksistä, joista pääsee parhaiten nauttimaan vuokra-autolla.

Bergenin lentokenttä on nimeltään Flesland ja se sijaitsee varsin lähellä kaupungin keskustaa. Jos ei ole suurempia ruuhkia, ajomatka kestää suunnilleen puoli tuntia. Auton voi vuokrata lentokentältä, josta löytyy useampia autonvuokrausta tarjoavia yrityksiä.

Vinkkejä Bergenissä ajamiseen

Bergenissä on helppo liikkua autolla, vaikka kaupungin keskusta onkin melko tiivis. Kannattaa kuitenkin huomioida, että talvisin käytössä on järjestelmä, joka antaa vain tietyillä rekisterikilvillä varustettujen autojen ajamisen siellä tiettyjen päivien aikana. Tämä tarkoittaa siis sitä, että kylmempään aikaan vuokra-autolla kaupunkiin pääsy ei välttämättä onnistu. Bergenissä, kuten muuallakin Norjassa yhä kasvavissa määrin, on käytössä tietullijärjestelmä. Bergenissä on paljon kapeita katuja ja keskusta on täynnä yksisuuntaisia teitä. Tästä syystä GPS:n käyttö on suositeltavaa. Pohjoisemmaksi tai etelämmäksi matkatessa pääsee niin ikään nauttimaan hyväkuntoisista teistä, vaikka joissakin kohtaa lauttamatka voi olla välttämätön.

Mistä vuokrata auto Bergenissä?

Jos matkustat Bergeniin lentäen, kannattaa auto vuokrata lentokentältä. Koska kyseessä tosiaan on Norjan toiseksi suurin kaupunki, löytyy sen lentokentältä tietysti suurin osa suurimmista autonvuokrausyrityksistä, kuten Avis, Budget, Herz sekä Europcar. Kaikilla näillä yrityksillä on toimipiste myös Bergenin keskustassa, joten auton vuokraaminen ei ole tässä kaupungissa ongelma. Jos vuokraat auton Bergenin keskustasta, kannattaa vilkaista paikallisten yritysten, kuten Bergen Bilutleie AS:n (osoite: Ulsmåvegen 28) tai MK-Utleien (osoite: Nyhavn 4) valikoima.

Kohteita, joissa voit vierailla vuokra-autolla

Bergen on kaunis kaupunki, jonka keskustasta löytyy paljon historiallisia kohteita ja nähtävyyksiä. Vuokra-autolla pääsee helposti esimerkiksi Bryggeniin, Bergenin akvaarioon tai Edvard Grieg -museoon. Voit myös matkata kaapelirautatiellä Fløibanenilla ylös Fløyfjellet -vuorelle, huippu kohoaa 320 metriä meren pinnan yläpuolelle heti keskustassa. Bergeniä ympäröivää, kaunista luontoa pääsee kuitenkin parhaiten ihailemaan juuri vuokra-auton avulla.

Suosittelemme esimerkiksi ajamaan Hardangerinvuonolle, joka on useiden luonnonkauniiden vaellusreittien alkupiste. Voit myös hypätä Hurtigrutaan eli lauttaan, jolla pääset jatkamaan matkaa Bergenistä pohjoista Norjaa kohti.